Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-28@17:50:05 GMT

توالت فرنگی بهتر است یاتوالت ایرانی؟

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۳۲۵۵۵

توالت فرنگی بهتر است یاتوالت ایرانی؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، یکی از مسایل بسیار مهم که افراد نسبت به آن بی توجهند تاثیر نوع دستشویی بر سهولت دفع است. اغلب افراد نسبت به چگونگی تاثیر حالت نشستن حین دفع بر سهولت دفع نا آگاهند. در صورتی که بر اساس فرهنگ هر ناحیه حالت نشستن برای دفع متفاوت است.

 

مسلمانان و هندی ها از توالت هایی همانند توالت ایرانی استفاده می کنند که به نوع نشستن بر سر آن ها (squatting) می گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توالت فرنگی ابتدا در اروپا مورد استفاده قرار گرفت. برخی توالت ها هم برای هردو حالت طراحی شده اند و می توان به هر دو صورت از آن ها استفاده کرد.

 

 

برای اینکه بدانید چه حالتی صحیح است بهتر است ابتدا اندکی در رابطه با فیزیولوژی دفع صحبت کنیم.

در ناحیه ی انتهای روده ی بزرگ (رکتوم) عضله ی اسکلتی مهمی قرار دارد تحت عنوان عضله ی پوبورکتالیس که این عضله به صورت ارادی منقبض و ریلکس می شود. این عضله شبیه یک قلاب انتهای روده را احاطه کرده است و هرگاه که شما آن را منقبض کنید انتهای روده را می بندد و جلوی خروج مدفوع و گاز را می گیرد. انتهای روده ی بزرگ با زاویه ی خاصی از سطح این عضله به بعد به مقعد(آنوس) منتهی می شود که اصطلاحا این زاویه را زاویه ی آنورکتال می نامند.

 

حین انقباض عضله ی پوبورکتالیس این زاویه تنگ می شود و جلوی دفع را می گیرد پس روشن است که حین دفع این عضله باید ریلکس شود تا زاویه ی آنورکتال باز شود و مدفوع و گاز خارج شوند.

 

طریقه ی نشستن در دستشویی بر زاویه ی آنورکتال موثر است، حین نشستن بر سر دستشویی ایرانی و فرنگی وضعیت زاویه ی آنورکتال متفاوت است و همین تفاوت باعث می شود راه خروجی مدفوع بازتر یا بسته تر شود.

 

حین نشستن بر سر توالت ایرانی زاویه ی آنورکتا کاملا باز می شود و عضله ی پوبورکتالیس هم کاملا آزاد است و راه خروج مدفوع باز است اما حین نشستن بر سر توالت فرنگی این زاویه چندان باز نیست و دفع بطور کامل اتفاق نمی افتد.

 

 

اگر دفع به طور کامل صورت نگیرد چه مشکلی ایجاد می شود؟

عدم تخلیه ی کامل مدفوع باعث می شود فرد دایما سعی کند با زور زدن های زیاد و فشار های مکرر بر کف لگن مدفوع را خارج کند. این زور زدن ها باعث آسیب های عضلانی می شود و نهایتا باعث می شود عضلات دچار بی کفایتی شوند و الگوی دفع از حالت طبیعی خود خارج شود. طی دفع صحیح باید عضلات ناحیه از جمله پوبورکتالیس ریلکس شوند اما اگر هربار بیمار با زور زدن و تلاش زیاد سعی کند دفع انجام دهد الگوی دفع هم بهم می ریزد و به جای اینکه عضله ریلکس شود منقبض می شود و دفع سخت تر می شود.

 

همچنین این فشار های زیاد باعث التهاب همورویید و مشکلات همرا آن نیز می شود. عدم تخلیه ی کامل مدفوع اختلالات بسیار زیادی را به همراه دارد که یکی از این اختلالات یبوست است و افراد بسیار زیادی به آن مبتلا هستند بدون آنکه دلیلی برای آن پیدا کنند، البته این موضوع فقط یکی از عوامل موثر بر دفع راحت مدفوع است و عوامل دیگر مثل تغذیه، مصرف آب، میزان تحرک فرد و ... در آن دخیلند.

 

 

آیا می توان شرایطی را فراهم کرد که بر سر توالت فرنگی هم زاویه ی مذکور باز شود؟

با گذاشتن یک زیرپایی بر زیر پاها و بالاتر آوردن زانوها از سطح کمر این زاویه درست شبیه توالت ایرانی باز می شود و راه خروج مدفوع نیز باز می شود.

 

پس نتیجه ای که می توان از موارد مذکور گرفت این است که توالت ایرانی ( در واقع حالت squatting) نسبت به توالت فرنگی (sitting) ارجحیت دارد و اگر شخصی بنا به دلایلی نمی توانست از این گونه توالت ها استفاده کند می تواند با روش گفته شده، یعنی قرار دادن یک زیرپایی، در بهترین حالت قرار بگیرد.

 

الودکتر

2025

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۲۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان

به گزارش خبرآنلاین از همشهری آنلاین، در برخی از موارد بوی بد دهان ممکن است ناشی از عفونت، بیماری، مصرف دارو یا بیماری‌های لثه باشد.اگر بوی بد دهانتان ادامه‌دار شد بهتر است با دندانپزشک در این مورد مشورت کنید.

اگر بوی بد دهانتان ادامه‌دار شد بهتر است با دندانپزشک در این مورد مشورت کنید.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900365

دیگر خبرها

  • تعقیب و گریز دیدنی دو گربه از زاویه‌ای متفاوت (فیلم)
  • آسیب‌دیدگی و کشیدگی عضله محمد محبی
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • طبیعت مچ ذوب‌آهن را خواباند
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • (ویدئو) تعقیب و گریز دیدنی دو گربه از زاویه‌ای متفاوت
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • دی‌بروینه حتی از جرارد و لمپارد هم بهتر است!