Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-27@19:47:33 GMT

توالت فرنگی بهتر است یا معمولی ؟

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۰۴۵۳۹

توالت فرنگی بهتر است یا معمولی ؟

تعدادی از مطالعات بالینی به بررسی مزایای چمباتمه زدن برای اجابت مزاج پرداخته‌اند و با موارد بالا موافق هستند. مطالعه‌ی سال ۲۰۱۰ در ژاپن دریافت که چمباتمه زدن در مقایسه با نشستن روی دستشویی، باعث کاهش فشار شکمی و کشش عضلانی در هنگام اجابت مزاج می‌شود. یک مطالعه‌ی اسرائیلی در ۲۰۰۳ نیز به نتایج مشابهی دست یافت و همچنین به کاهش نسبی مشکلات مربوط به هموروئید، یبوست و دیورتیکولیت در مناطقی که بیشتر از توالت معمولی استفاده می‌کردند، اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، بسیاری از افرادی که در نیمکره‌ی غربی زندگی می‌کنند، از توالت نشسته یا فرنگی استفاده می‌کنند، چون این نوع توالت‌ها در اواخر قرن ۱۶ میلادی اخترع شدند. اما افرادی که در آسیا، خاورمیانه یا برخی از مناطق مدیترانه‌ای زندگی می‌کنند، از توالت معمولی استفاده کرده و در هنگام دستشویی کردن، چمباتمه می‌زنند.

بسیاری از افرادی که در نیمکره‌ی غربی زندگی می‌کنند، از توالت نشسته یا فرنگی استفاده می‌کنند، چون این نوع توالت‌ها در اواخر قرن ۱۶ میلادی اخترع شدند. اما افرادی که در آسیا، خاورمیانه یا برخی از مناطق مدیترانه‌ای زندگی می‌کنند، از توالت معمولی استفاده کرده و در هنگام دفع، چمباتمه می‌زنند. بنظر می‌رسد که وضعیت چمباتمه زدن در هنگام اجابت مزاج ممکن است با چند فایده‌ی سلامتی مرتبط باشد، از جمله کاهش یبوست و هموروئید.

مزایای استفاده از دستشویی معمولی (ایرانی)

در حالی که غربی‌ها قرن‌هاست بدون هیچ مشکلی از دستشویی فرنگی استفاده می‌کنند، اما بحث مقایسه‌ی دستشویی فرنگی و معمولی در دهه‌ی ۱۹۶۰ مطرح شد؛ وقتی تعدادی از کتاب‌های درسی پزشکی گفتند که وضعیت چمباتمه در هنگام اجابت مزاج، نه تنها طبیعی‌تر است بلکه راحت‌تر نیز می‌باشد. مخترعان Squatty Potty، یک چهارپایه که دستشویی استاندارد غربی را به چیزی شبیه توالت معمولی تبدیل می‌کند، چندین مزایای سلامتی بالقوه برای آن برمی‌شمرند:

یبوست، نفخ و گاز معده‌ی کمتر
کاهش بروز هموروئید و کاهش علائم فعلی
بهبود سلامت کلی روده‌ی بزرگ
استحکام بیشتر عضله‌ی کف لگن و کنترل بهتر مثانه
زور زدن کمتر و اجابت مزاج سریع‌تر

تعدادی از مطالعات بالینی به بررسی مزایای چمباتمه زدن برای اجابت مزاج پرداخته‌اند و با موارد بالا موافق هستند. مطالعه‌ی سال ۲۰۱۰ در ژاپن دریافت که چمباتمه زدن در مقایسه با نشستن روی دستشویی، باعث کاهش فشار شکمی و کشش عضلانی در هنگام اجابت مزاج می‌شود. یک مطالعه‌ی دیگر در ۲۰۰۳ نیز به نتایج مشابهی دست یافت و همچنین به کاهش نسبی مشکلات مربوط به هموروئید، یبوست و دیورتیکولیت در مناطقی که بیشتر از توالت معمولی استفاده می‌کردند، اشاره کرد.

چگونه عمل می‌کند؟

مزایای توالت‌های معمولی عمدتا به‌خاطر بهبود زاویه‌ی آنورکتال – اساسا صاف شدن لوله‌هایی که مدفوع برای خارج شدن از بدن باید از آنها عبور کند – است. این مسیر در حالت نشسته، خمیده است و در نتیجه برای عبور مدفوع از آن، فرد باید بیشتر زور بزند. اما چمباتمه زدن، زاویه‌ی آنورکتال را صاف کرده و به دفع راحت‌تر منجر می‌شود.

به‌علاوه، نشستن باعث می‌شود که رکتوم توسط عضله‌ی بالابرنده‌ی مقعد، منقبض شود. این عضله، در فعالیت روزمره‌ی شما بسیار مهم است، چون به شما امکان می دهد روی زمان دفع ادرارتان کنترل داشته باشید اما ممکن است هنگامی که نوبت به اجابت مزاج می‌رسد، به یک مانع تبدیل شود. چمباتمه زدن به عضله‌ی بالابرنده‌ی مقعد کمک می‌کند که شل شود و مقدار فشار موردنیاز برای دفع مدفوع را کاهش دهد. زور زدن کمتر، به نوبه‌ی خود به مشکلات روده‌ای و گوارشی کمتر منجر می‌شود.

آیا برای همه مناسب است؟

توالت‌های معمولی برای کسانی که در حین استفاده از توالت فرنگی، احساس ناراحتی می‌کنند یا افرادی که مشکلات مربوط به یبوست، هموروئید یا مشکلات گوارشی دارند، قطعا یک موهبت است. درواقع بسیاری از پزشکان غربی توصیه می کنند که چنین بیمارانی در هنگام استفاده از توالت فرنگی، به منظور نزدیکی شدن به وضعیت چمباتمه زدن، پاهایشان را روی یک چهارپایه قرار دهند.

با این حال کسانی که مشکلات بالا را ندارند، نیازی نیست توالت‌شان را عوض کنند. دکتر ربکا کیم، جراح کلورکتال که اخیرا NPR با او مصاحبه کرده است، ادعا می‌کند که نشستن روی توالت برای اکثر افراد، ایرادی ندارد و هیچ‌گونه شواهد بالینی وجود ندارد که نشان دهد توالت‌های فرنگی، به‌تنهایی باعث یبوست و هموروئید می‌شوند. اما اگر شما جزء افرادی هستید که یک فرایند دفع راحت‌تر و سریع‌تر می‌خواهید، ممکن است توالت‌های چمباتمه‌ای، تمام چیزی باشد که به آن نیاز دارید.

منبع:‌عصرایران

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۰۴۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترفندی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز

سیر و پیاز از محبوب‌ترین و پر خاصیت‌ترین سبزیجات هستند که در انواع غذا‌ها استفاده می‌شوند. سیر و پیاز طعم و مزه بی نظیری به غذا می‌بخشند و در هر چه خوشمزه‌تر کردن غذا‌ها نقش به سزایی دارند.

بسیاری از خانم‌ها سیر و پیاز را به مقدار فراوان تهیه کرده تا همیشه در دسترس باشند، اما گاهی پیش می‌آید که پیاز و سیر جوانه می‌زنند. جوانه زدن باعث تغییر رنگ و مزه سیر و پیاز می‌شود. در این مطلب روش‌های جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز را آورده ایم. نگهداری نادرست از سیر و پیاز موجب خراب شدن آنها و جوانه زدنشان می‌شود. اگر می‌خواهید سیر و پیاز شما جوانه نزنند، نکات زیر را رعایت کنید.

سیر و پیاز را در دما مناسب نگهداری کنید:
بهترین دما برای نگهداری سیر و پیاز بین ۴ تا ۱۰ درجه سلسیوس یعنی بیشتر از دمای یخچال و اندکی کمتر از دمای یک اتاق است. سیر و پیاز را در انبار و جای خنک نگهداری کنید و در جای گرم قرار ندهید، زیرا گرما موجب جوانه زدن، نرم شدن و تغییر مزه پیاز و سیر می‌شود.

پیاز‌ها را در جای خشک نگه دارید:
رطوبت سبب خراب شدن و جوانه زدن سیر و پیاز می‌شود. پیاز‌ها را پس از خریداری سه هفته روی پارچه‌ای پهن کنید و در محیط گرم و خشک نگه دارید.

سیر و پیاز را در جای تاریک قرار دهید:
بهتر است محیط نگهداری سیر و پیاز همواره تاریک باشد و پیاز و سیر را در مقابل نورخورشید نگهداری نکنید. تغییرات در مقدار روشنایی می‌تواند موجب نوسانات دمایی نیز شود.

سیر و پیاز را در جای دارای تهویه قرار دهید:
هرگز سیر و پیاز را داخل پلاستیک نگه ندارید، زیرا عدم گردش مناسب هوا باعث ایجاد رطوبت و در نتیجه جوانه زدن پیاز یا پوسیدگی آن می‌شود. بهتر است آنها را برای جلوگیری از جوانه زدن در جایی مثل کیسه توری یا سبد سیمی نگه دارید که هوا در آن جریان دارد.

سیر و پیاز را جداگانه نگه دارید:
بهتر است فضایی کاملا جدا برای نگهداری سیر و پیاز اختصاص دهید و سیر و پیاز را دور از سایر میوه‌ها و سبزیجات نگهداری کنید. میوه‌های رسیده گاز اتیلن تولید می‌کنند که احتمال جوانه زدن را بالا می‌برد.

با پیازی که جوانه زده باید چه کرد؟
اگر پیاز جوانه و کپک زده است، آن را دور بریزید، اما اگر سالم است و تنها جوانه زده پیاز را دو نیم کنید و بقایای جوانه و ریشه را جدا کنید.

منبع: همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی خواندنی‌ها

دیگر خبرها

  • نقی معمولی، ستاره میدان اراک!
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • آغاز پیش تولید «پایتخت ۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد؛ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • دی‌بروینه حتی از جرارد و لمپارد هم بهتر است!
  • نصب تندیس گونه درنا به مناسبت هفته زمین پاک در چالدران
  • نمای سنگ بهتر است یا آجر نسوز نما؟
  • ترفندی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز
  • کاهش حجم پرونده‌های قضایی با اصلاح قوانین