Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیدروژن سبز روزی می‌تواند به طور کامل جایگزین سوخت‌های فسیلی شود؛ رویایی که یک شرکت آلمانی معتقد است کلید تحقق آن را به دست آورده است.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، وایتِآ کَئوئِن که خود متولد «نیو کالدونیا»(New Caledonia)، جزیره‌ای تحت قلمرو فرانسه در جنوب غربی اقیانوس آرام است و از کودکی با تاثیر تغییرات آب و هوایی بر محیط زیست این جزیره آشنا شده، موفق شده تا آرزوی دوران نوجوانی خود را مبنی بر جایگزینی سوخت دیزلی ژنراتورها با سوخت پاک، سه سال پس از تاسیس شرکت اِنپتر(Enapter) در آلمان به مرحله عملی شدن برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم کئوئن که تحصیلات خود را در مونترال کانادا پشت سرگذاشته معتقد است که با درک پتانسیل هیدروژن سبز برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی، تغییر مدنظر خود را آغاز کرده و در تلاش است تا در آینده‌ای نزدیک این سوخت پاک را از نظر قیمتی با سوخت‌های فسیلی قابل رقابت کند.

شرکت انپتر تا کنون الکترولیزهای غشایی تبادل یونی ساخت خود را در بیش از ۱۰۰ پروژه در ۳۳ کشور جهان مستقر کرده است. این فناوری برق تجدیدپذیر را به هیدروژن سبز تبدیل می‌کند.

الکترولیزهای ساخت این شرکت که ای‌ئی‌ام(AEM) نامگذاری شده سریعتر و ارزانتر از تصور اولیه محققان ساخته شده و قادرند سوخت پاک خودروها و هواپیماها، صنعت برق و گرمایش خانه‌ها را تامین کنند. شرکت انپتر همچنین ژانراتورهایی بر پایه سوخت هیدروژن سبز ساخته که اخیرا برنده جایزه زیست محیطی ارث‌ شات (Earthshot) شده که از سوی شاهزاده ویلیام، دوک کمبریج، بنیانگذاری شده است.

در واقع، بیشتر هیدروژن موجود در سیاره زمین در آب محبوس شده است. هیدروژن به اصطلاح «سبز» روشی برای استخراج بدون انتشار آن است. این استخراج متکی به انرژی تجدیدپذیر است که برای برق‌رسانی به الکترولیز‌ها استفاده می‌شود. الکترولیز فرآیند شیمیایی مورد نیاز برای جداسازی اتم‌های هیدروژن و اکسیژن موجود در آب است.

استخراج هیدروژن از این طریق به دلیل راندمان پایین و هزینه بالا با انتقاداتی روبرو بوده است. با این حال، شرکت انپتر با ساخت الکترولیزهای جدید این مانع را برای استخراج هیدروژن سبز رفع کرده است.

شرکت انپتر اعلام کرده که دستگاه الکترولیز آن با استفاده از حدود ۲.۴ لیتر آب، هیدروژن سبز کافی برای تامین انرژی یک خانه که دو نفر ساکن آن است را به مدت چند روز تامین می‌کند. با این حال، تعداد دقیق این روزها به ظرفیت ذخیره انرژی بستگی دارد. این مقدار آب معادل نیمی از آبی است که برای یک بار شستشوی توالت فرنگی(۵ لیتر) و هشت برابر کمتر از آب مصرفی ماشین ظرفشویی(۲۰ لیتر) مصرف می‌شود.

جایزه ارث‌شات به این شرکت کمک کرده تا ساخت کارخانه این الکترولیزها را از شش هفته پیش آغاز کند. خانم کئوئن امیدوار است که تولید انبوه الکترولیزها از ابتدای سال ۲۰۲۳ آغاز شود و انپتر بتواند تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۰ درصد هیدروژن سبز مورد نیاز جهان را تولید کند.

برچسب هاجایزه زیست محیطی ارث‌ شات (Earthshot) شبکه خبری یورو نیوز (EuroNews) هیدروژن سبز

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: هیدروژن سبز آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو هیدروژن سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد از گشایش یک جایگاه عرضه سوخت مایع در این استان خبر داد و گفت: با راه‌اندازی جایگاه سوخت اختصاصی «دنا»، شمار جایگاه‌های عرضه سوخت مایع این استان به ۳۷ باب رسید.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد، سالار خشایی بیان کرد: این جایگاه برای رفاه همشهریان و خدمات‌رسانی مطلوب‌ به هموطنان در مرکز استان به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: جایگاه اختصاصی عرضه سوخت «دنا» با مشارکت بخش خصوصی ساخته شده و دارای ۶ تلمبه و ۱۲ نازل عرضه فرآورده‌های نفتی است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر لزوم بهینه‌سازی مصرف انواع فرآورده‌ نفتی تأکید کرد: این جایگاه در زمینی به مساحت حدود یک هزار و ۶۰۰ مترمربع و با ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری واقع در ورودی شهر یاسوج به سمت فلکه جهاد، نرسیده به فرودگاه یاسوج به‌صورت رسمی راه‌اندازی و با افتتاح آن برای ۱۰ نفر به‌صورت مستقیم اشتغال ایجاد شد.

خشایی توسعه خدمات، ایجاد اشتغال، کاهش مسیرهای سوخت‌رسانی به خودروها و استفاده از توان بخش خصوصی را از مهم‌ترین اهداف احداث توسعه مجاری عرضه برشمرد و از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ساخت جایگاه‌های عرضه سوخت جدید در سطح استان به‌منظور ایجاد رفاه حال همشهریان و خدمات‌رسانی مطلوب‌تر دعوت به همکاری کرد.

دیگر خبرها

  • ما مجرم زاده می‌شویم
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • شرکت ملی نفت منطقه تربت‌حیدریه افزون‌ بر ۷۰۰ بازدید انجام داد
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین